Ezt semmiképp ne hagyd otthon, ha utazol!

Itt a nyár, az utazás ideje! Új tájak, új élmények várnak, meg persze fantasztikus strandok: a tenger, a Balaton, vagy egy alpesi tó partján. Erre vártunk január óta, érdemes hát odafigyelni, hogy elcsomagoljunk minden olyan holmit, amire szükség lehet a nyaralás során. Például repülőjegy, útlevél, naptej, fürdőruha. Meg van még egy dolog, ami nem biztos, hogy elsőre rögtön az eszünkbe jut...

Európai Unió ide, egységes szabványrendszer oda, ahány ország, annyiféle hálózati konnektor létezik. Messze nem biztos tehát, hogy az itthoni szabvány szerinti dugóval ellátott borotvánkat vagy hajszárítónkat be tudjuk majd dugni a nyaralás országában is.

Meglepő adat, de a világon összesen 15 különféle hálózati konnektor van használatban, és ezek közül kilenc típussal az Európai Unió és az Egyesült Államok területén is találkozhatunk. Érdemes tehát előre felkészülni, hogy ne a helyszínen érjen minket kellemetlen meglepetés.

A megoldást egy olyan adapter jelentheti, amelybe egyszerűen csatlakoztatni tudjuk az otthonról hozott készülékünket, és amelyet azután könnyedén be tudunk dugni a külföldi országban használatos konnektorba. Kérdés persze, hogy melyik terméket válasszuk a lehetőségek közül?

A mi tippünk: a Q2 Power termékcsalád, melynek gyártója a minőségre és a megbízhatóságra helyezi a hangsúlyt a tervezés és az előállítás során. Nem véletlen, hogy „Word to Europe” terméküket RED DOT Design Díjjal tüntették ki 2016-ban.

A „Country to Country” Q2 adapterek két konkrét ország vagy régió viszonylatában nyújtanak megbízható megoldást. Egy londoni hosszú hétvégéhez például a „Europe to United Kingdom” termék lesz a megfelelő választás, míg egy olasz tengerparti nyaraláshoz a „Europe to Italy”.

Ha szeretnénk biztosra menni, és általános megoldást találni a problémára, akkor válasszuk a Q2 „World Adapter” termékét. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen szabvány szerinti csatlakozóval szerelt készülékünket használni tudjuk szinte bármilyen elektromos hálózaton, a világ bármely pontján. Azaz nem kell jövőre új adaptert beszerezni, csak azért mert ezúttal más az úti cél.

Az utazó adapter mellett persze érdemes odafigyelnünk a telefonunk vagy táblagépünk töltésére is, hiszen ezek az eszközök egyre fontosabb szerepet játszanak a nyaralás idején is. A „Dock & Charge”, és „Car Charger” termékek nem csak a szálláshelyen, de akár útközben, a bérelt autó szivargyújtójáról is lehetővé teszik az eszközeink egyszerű, megbízható töltését. Csak, hogy garantáltan ne maradjunk GPS nélkül a nap végére sem…

A Q2 Power adaptereket és további utazóadaptereinket keresd a Home by Somogyi kínálatában!

 

2018-08-24T11:06:34+00:00