Mire figyeljünk mobil klíma vásárlásakor?

Pár hete bemutattuk, hogy nem a split klíma jelenti az egyedüli megoldást a nyári meleg ellen, hanem hasznos eszköz lehet egy mobil klíma is. Hordozható készülék választása esetén van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Most ebben igyekszünk segítséget nyújtani.

Teljesítmény és jellemzők:

Mobil klíma vásárlásakor ne egyedül az ár alapján döntsünk, hanem igyekezzünk megbízható készüléket választani. A klímaberendezés legfontosabb mutatószáma természetesen a hűtési teljesítmény, melyet a gyártók jellemzően BTU-érték formájában adnak meg. Fontos paraméter emellett a készülék energiaosztálya is, hiszen ezen múlik, hogy mennyibe kerül majd az előállított hideg.

Nyílászáró tömítése:

Mindenképp gondoskodjunk a mobil klímához használni kívánt nyílászáró tömítéséről, a nyitott ablakon kilógatott klímacső ugyanis nagyon kevéssé energia-hatékony megoldás. Redőnnyel szerelt ablak esetén jól használható a készülékhez kapott kivezetőpanel, amelyre egyszerűen ráeresztjük a redőnyt, és már ki is csuktuk a kinti kánikulát. Ha viszont nincs redőnyünk, akkor mindenképpen szerezzünk be egy cipzáros ablakszigetelő zsákot (függönyt), ami öntapadó csík és tépőzár segítségével csatlakozik az ablakkeretre. A zsák felszerelése nem igényel szakembert, az eszköz beszerzési költségével azonban számolnunk kell.

Kivezetőcső hossza:

A mobil klíma által elvont meleg levegő a készülék kimeneti vezetékén keresztül távozik, így az ugyanúgy fűti a szobát, mint mondjuk egy kályhacső vagy egy radiátorvezeték. Ez pedig rontja a hűtési teljesítményt. Kiemelten fontos tehát, hogy a kimeneti vezeték hossza a lehető legrövidebb legyen, azaz hogy a készüléket a kivezetéshez használt nyílászáróhoz a lehető legközelebb helyezzük el!

A Home by Somogyi minőségi mobil klíma készülékét keresse a www.somogyi.hu oldalon.

2018-08-10T10:20:06+00:00