Ezek 2018 esküvői trendjei

Felejtsd el a megszokott dolgokat, és törj ki a keretekből! Légy bátor, légy kreatív, légy önmagad! Íme néhány tipp, ami segíthet még emlékezetesebbé tenni a NAGY napot.

Vintage és ultraibolya

Az esküvői piacon egyértelmű sláger az ún. vintage (e: vintidzs) stílus. De mi is ez a valójában? Nos, a vintage szó eredetileg évjáratot jelent. Tágabb értelemben pedig patinás, rusztikus, régi, de minőségi dolgokra használhatjuk a kifejezést. És pont ez köszön vissza a vintage esküvőn is.

Túlsúlyban vannak a természetes anyagok és a fehér különböző árnyalatai. A dekoráció romantikus, de visszafogott. Az asztalt szalagok, befőttesüvegek, mécsestartók díszítik. Egy kis csipke itt, egy kis masni ott. De csak szolidan, mértéktartón, ízlésesen.

Persze az sem mindegy, hogy milyen színűek a kiegészítők. Ebben a Pantone igyekszik a jegyesek segítségére lenni, a vállalat ugyanis mindig kijelöli az év hivatalos színét. Ami 2018-ban egy középlila árnyalat: az ultraibolya.

Az idén tehát tökéletes kiegészítőnek ígérkezik a levendula. Ami nemcsak mutatós, de egyben illatos is. És a povence-i nyár hangulatát csempészi a szertartásra és a lagzira. Ráadásul a fehér, az ultraibolya és a zöld igazán mutatós színkombináció!

Fémes csillogás

Egy-két éve jöttek divatba, és egyre népszerűbbek az esküvői asztalon a metálszínek. Olyannyira, hogy már a torták is gyakran kapnak fémes csillogású díszítést. Az idei év slágere például egyértelműen a rózsa-arany, ami az arany vörösesebb, rusztikusabb árnyalata. A tortán pedig igazán remekül mutat! Persze ügyeljetek arra, hogy ne legyen túlzó a díszítés. Inkább engedjétek, hogy érvényesüljön a matt fehér és a csillogó arany felületek elegáns kontrasztja.

Bátran használhattok metálszínű betűket a meghívókhoz, ültetőkártyákhoz és menükártyákhoz is. Meg valami szép, rusztikus papírt. Vagy éppen fordítva: válasszatok metálfényű papírt, és használjatok fehér vagy fekete szöveget. A lényeg, hogy fiatalos, lendületes betűtípust válasszatok. No meg az, hogy legyetek bátrak és kezdeményezők a meghívó tervezéskor. Minden jópofa, rendhagyó ötlet belefér. Hiszen így lesz igazán a tiétek és igazán egyedi!

Fény, fény, fény

 A fémes színekhez tökéletes választás egy fényfüggöny, ami ezernyi ragyogó fényponttal világítja meg az esküvőtök, lagzitok helyszínét. Az apró, hideg- vagy melegfehér LED csillogását ráadásul visszatükrözik és megsokszorozzák a metálfényű felületek.

Ugyanakkor jó kiegészítője lehet a fényfüggöny egy vintage stílusú esküvőnek is. Az apró fények romantikus, mesebeli hangulatot teremtenek, és remekül kiegészítik a gyertyák és mécsesek lángját. A sok száz fénypont ráadásul remekül mutat majd az eseményről készített fotókon is.

A fényfüggöny kialakításához örömmel ajánljuk figyelmetekbe a Home by Somogyi által forgalmazott fényfüzéreket. Az ún. sorolható termékek egymással szabadon kombinálhatók, így tényleg csak a fantáziátok szab határt annak, hogy milyen méretben és milyen elrendezésben szeretnétek kialakítani a saját egyedi fényfüggönyötöket. Legyetek hát bátrak – álmodjatok, tervezzetek, kísérletezzetek!

2018-07-12T15:33:23+00:00