3+1 fűtési tipp és praktika

Ősszel és tavasszal gyakran előfordul, hogy a nappalok naposak és melegek, este viszont jelentősen lehűl az idő. A központi fűtés bekapcsolása ilyenkor nem túl gazdaságos, sok esetben pedig még nem indult el, vagy már befejeződött a távfűtés szolgáltatás. Erre jelenthet praktikus megoldást egy olyan elektromos készülék, amivel célzottan a kívánt hőfokra tudjuk felfűteni az adott helyiséget vagy szobát. Később pedig ugyanez az eszköz hasznos kiegészítést jelenthet a hidegebb téli napokon. Arról nem is szólva, hogy egy elektromos kandallók külön kapcsolható lángeffektje egész évben nagyon hangulatos!

A Somogyi Elektronic Kft. tizenkét éve foglalkozik elektromos fűtéstechnikai eszközök forgalmazásával. Legelső fűtőtestünk egy kisméretű, hordozható ventilátor volt, melynek utódja jelenleg is szerepel kínálatunkban. Jelenleg több mint 70 terméket forgalmazunk, a kínálatunk pedig folyamatosan bővül, így nem is olyan egyszerű a készülékek közötti eligazodás és az ideális fűtéstechnikai eszköz kiválasztása. Mostani írásunkkal pont ehhez próbálunk meg segítséget nyújtani!

1) Fő a biztonság!

A fűtési termékek kapcsán kiemelt fontosságú a megbízható, biztonságos működés, hiszen ez alapján választunk készüléket, a HOME by Somogyi pedig hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a forgalmazott termékek biztonságára. Minden készülékünk maradéktalanul teljesíti a jogi követelményeket, sőt, arra törekszünk, hogy az előírtnál inkább szigorúbb biztonsági védelemmel lássuk el termékeinket. Jó példa erre az FKK 110 konvektor fűtőtest, amely elektronikus termosztáttal, kiegészítő túlmelegedés elleni védelemmel, illetve beépített dőlésszög-érzékelővel együttesen biztosítja a biztonságos működését. A fűtőtest azonnal kikapcsol túlmelegedés, dőlés vagy borulás esetén, a ventilátor pedig automatikusan visszahűti az eszközt, ha a rendszer kikapcsoláskor azt észleli, hogy a készülék túl meleg.

Sok termékünket ellátjuk adaptív bekapcsolás-szabályozással is, ami egy kifejezetten intelligens biztonsági és kényelmi funkció. A lényege, hogy az eszköz tapasztalati úton „megtanulja” a használati helyiség fűtési paramétereit, és ennek megfelelően kapcsol be és ki a működése során. Hasonlóan praktikus funkció az ablaknyitás érzékelés, amely automatikusan kikapcsolja a készüléket ablaknyitás esetén, ily módon akadályozva meg, hogy fölöslegesen fűtsük a kinti környezetet.

2) Fűts okosan!

Utóbbi időben egyre többet hallani „smart” azaz okos készülékekről. Ennek a lényege az, hogy az ilyen eszközök képesek csatlakozni az internetre, azaz az otthoni WiFi környezetben – a megfelelő alkalmazás segítségével – bárhonnan vezérelhetők, jellemzően mobiltelefon vagy táblagép segítségével. Az eszközökhöz ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével ellenőrizhető a szoba hőmérséklete, ki- és bekapcsolható a készülék, kiválasztható a kívánt fűtési fokozat, ki- és bekapcsolás időzítés állítható be, illetve vezérelhetők az olyan további funkciók, mint például a gyerekzár. A smart fűtőtesteken és látványkandallókon kívül egyéb okos eszközöket is forgalmazunk, mint a WiFi-vel vezérelhető termosztátok, aljzatokat és elosztók.

3) Új generációs olajradiátorok

Az átmeneti és kiegészítő fűtés hagyományosan bevált eszköze az olajradiátor, ahol a készülékben keringő olaj fűti fel és tartja melegen a szoba levegőjét. Kínálatunkban számos modell közül választhat, a magas fokú biztonság érdekében pedig minden egyes általunk forgalmazott olajradiátor nyomáspróbán esik át, illetve túlmelegedés és felborulás elleni védelemmel szerelt.Az alapvetően praktikus és rugalmas készülékek egyetlen valódi hátránya, hogy nem túl mutatósak. Legalábbis a múltban nem voltak azok. Újabban lehet azonban kapni olyan készülékeket, melyek pont úgy néznek ki, mint a hagyományos melegvizes lapradiátorok. A HOME by Somogyi kínálatában a FLOR termékcsalád képviseli ezt a vonalat. Ezek a termékek szabadon álló eszközként és falra szerelten is működtethetők, így aktív részét képezhetik akár egy napelemmel szerelt modern fűtésrendszernek is. Használatuk lehetővé teszi, hogy kizárólag a kívánt helyiséget fűtsük fel, a heti programozási lehetőség pedig minden egyedi igényhez rugalmasan alkalmazkodik. Napkollektoros rendszer üzemeltetése esetén az elektromos olajradiátor különösen hatékony megoldást lehet, hiszen ilyenkor a szolgáltató csak a megtermelt és az elfogyasztott elektromos áram különbözetét számlázza ki.

+1) Különleges megoldások

Fűtéstechnikai termékeink között van néhány olyan készülék, amely egy-egy konkrét problémára nyújt nem várt megoldást. Fűtött ruhaszárítónk például lerövidíti a ruhák száradási idejét, ami komoly segítség lehet, főleg egy garzonban vagy olyan lakásban, ahol korlátozott a hely. Esős időben, síeléskor vagy kinti edzés után nagyon hasznos eszköz elektromos vagy ventilátoros cipőszárítónk is, hiszen reggelre kiszárítja az átázott bakancsot, csizmát vagy sportcipőt.Kínálatunkban ezen felül megtalálhatóak a szénmonoxid-érzékelők és szobatermosztátok is (többek között az amerikai Honeywell minőségi, kiemelten megbízható és smart termékei), de forgalmazunk például hamuporszívót is, melynek segítségével könnyedén ki tudja takarítani hagyományos tüzelésű kályháját, kandallóját.

2019-10-10T15:38:44+02:00