Így lehet egyszerűen OKOS otthona!

Az okos otthon ma már nem csak egy homályos jövőkép, hanem nagyon is megvalósítható otthonvezérlési megoldás. Új építésű ház esetén lehet eleve úgy tervezni az ingatlant, hogy az támogassa az okos megoldásokat. De vajon mi a helyzet a régebben épült otthonokkal?

A jó hír az, hogy ma már elérhető áron beszerezhetők olyan rendszerek, melyek segítségével egy használt lakás is könnyen „felokosítható”. Pont ilyen rendszert alkotnak például a Honeywell magas minőségű kényelmi és biztonságtechnikai termékei. A Honeywell világszerte a minőség és a megbízhatóság szinonimája – a vállalat büszke arra, hogy nem volt betiltott terméke egyetlen országban sem. Készülékeik ráadásul egyetlen integrált rendszerbe kapcsolhatók az otthoni Wi-fi hálózat segítségével, és bárhonnan könnyedén vezérelhetők okostelefonja vagy táblagépe segítségével.

Az alábbiakban egy ilyen „okos” rendszer kialakításához szedtünk össze hasznos tippeket.

Mindentlátó” kamera

A Honeywell rendszer egyik legkiemelkedőbb eleme a HAWCIC1E biztonsági kamera, ami képes az Ön szeme és füle lenni, amikor Ön távol van otthonától. A kamera 24 órás, HD minőségű, széles látószögű videostream közvetítést tesz lehetővé, ami a kapcsolódó felhőszolgáltatás segítségével ingyenesen rögzíthető és visszanézhető. A két állítható mozgásérzékelési zónának köszönhetően a kamera képes figyelmen kívül hagyni a háttérben történő mozgásokat, például egy mennyezeti ventilátor működését, és csak tényleges vészhelyzet esetén riasztani. Az eszköz felismer bizonyos hangokat is, így például a Honeywell szén-monoxid vészjelző, illetve a Honeywell füstérzékelő riasztását. Ezekről a kamera az okoskészülékére azonnali push-értesítést küld, Ön tehát valós időben tudomást szerez arról, ha otthonában ilyen jellegű riasztás történt.

A készülék ezen felül támogatja a kétutas audio kommunikációt, azaz rögtön kapcsolatba tud lépni otthon tartózkodó családtagjaival, a tartozék 8 GB-os SD-kártya pedig biztonsági tartalékként szolgál, ha épp nincs Wi-Fi kapcsolat. Szeptember végén pedig érkezik kínálatunkba a továbbfejlesztett HAWCIC2E kamera, ami, többek között, már full HD-felbontást biztosít, és négy állítható mozgásérzékelési zónát kezel.

Jelentős megtakarítás

Egy „okos” termosztát nem csak a család kényelmét és a fűtési rendszer egyszerű vezérlését teszi lehetővé, de egyszersmind támogatja a fűtési költségek optimalizálását, csökkentését is. A rendszer lényege, hogy a termosztát egyrészt nagyon széles körű előzetes programozást tesz lehetővé, azaz teljes mértékben a személyes igényeihez tudja igazítani otthona fűtési rendszerét. Másrészt a termosztát valós időben, távolról is vezérelhető okoseszközéről a Honeywell Home alkalmazás segítségével. Az okos termosztát elérhető rögzített, fali (Y6H810WF1034), valamint hordozható, vezeték nélküli kivitelben is (Y6H910RW4055), azaz mindenki ki tudja választani az igényeihez leginkább megfelelő változatot. A termosztátok saját érintőképernyővel rendelkeznek, tehát a beállítások helyben történő módosítása is pofonegyszerű.

Mindig biztonságban

Az otthoni biztonság kapcsán első helyen mindenképp a szén-monoxid érzékelőket kell említenünk, melyek akár életet is menthetnek. Épp ezért nem feltétlenül érdemes spórolni ezeken a készülékeken. Az általunk forgalmazott Honeywell szén-monoxid riasztók (XC100D-HU-A, XC100-HU-A és XC70-HU-A) a fürdőszobában is biztonságosan felszerelhetők, és azokra 7 vagy 10 éves jótállás vonatkozik. Ennél is fontosabb azonban, hogy a Honeywell minőség a garancia arra, hogy az érzékelők valóban riasztanak, amikor kell. Hasonlóan hasznos készülék a Honeywell okos füstérzékelő (XS100-HU-A), amely az okoseszközére küld értesítést az észlelt riasztási eseményről. Forgalmazunk emellett Honeywell hősebesség érzékelőt is (XS100-HU-A) – ez a készülék nem csak a hőmérséklet emelkedését méri, de érzékeli annak ütemét is, így nem fog tévesen riasztani, ha Ön bekapcsolja a konyhában a sütőt.

További hasznos biztonsági termék lehet a vízszivárgás és fagyvészjelző érzékelő (W1KE), melyet elhelyezhetünk a pincében, a padláson, de akár a fürdőszobában vagy az udvaron is. A készülék hangjelzés, illetve az okoseszközünkre küldött üzenet formájában riaszt, ha vízszivárgást vagy fagypont alatti hőmérsékletet észlel, de méri emellett a páratartalmat is. Az érzékelőkábel hossza szabadon bővíthető (W1AE), így a termék akár nagyobb alapterületű helyiségekben is biztonsággal használható.A Honeywell érzékelők és készülékek természetesen önállóan is megvásárolhatók, és használhatók, a termékcsalád ráadásul folyamatosan új eszközökkel bővül. Az sem jelent problémát tehát, ha első körben csak néhány vagy csak egy terméket vásárol meg, és azután fokozatosan, lépésről lépésre építi fel a saját otthoni okos rendszerét.

2019-09-24T12:01:43+02:00