Mire figyeljen karácsonyi fényfüzér vásárlásakor?

Piacokon és az interneten néha meglepően olcsón lehet kapni ünnepi fényfüzéreket. De vajon szabad-e megvenni ezeket a termékeket? Lényeges-e, hogy hol szerezzük be a karácsonyi dekorációt, vagy elég, ha az ár alapján tájékozódunk? Az alábbiakban ehhez próbálunk meg segítséget nyújtani.

A Magyarországon jelenleg kapható fényfüzérek túlnyomó többsége Kínában készül. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a termékek minősége is azonos. A minőség ugyanis minden esetben a forgalmazó által támasztott követelményeken, illetve a forgalmazó által végzett minőség-ellenőrzésen múlik. Épp ezért kiemelten fontos, hogy csak olyan kereskedőtől vásároljon, akiben megbízik.

További lényeges kérdés a garancia, a szavatosság kérdésköre. A piacon vagy egyes internetes oldalakon vásárolt termékekre a gyártó nem vállal semmilyen garanciát, sőt, évről-évre sok olyan fényfüzért tilt be a fogyasztóvédelmi hatóság, ahol a gyártó személye még csak meg sem állapítható. Nem nehéz kitalálni, hogy ilyen esetben ki vállal garanciát egy meghibásodás esetén: senki. A rossz LED vagy a nem működő fényfüzér pedig csak a kisebbik probléma. A gyenge minőségű karácsonyi fénysorok ugyanis komoly tűzveszélyt jelenthetnek. Nem biztos tehát, hogy tényleg megéri az a néhány száz vagy néhány ezer forint, amit egy kétes eredetű termékkel tudunk megtakarítani.

A Somogyi Elektronic Kft. több, mint 35 éve működik, a karácsonyi fényfüzérek piacán pedig a legnagyobb magyarországi forgalmazók közé tartozunk. Épp ezért jelentős tapasztalattal rendelkezünk nem csak azzal kapcsolatban, hogy a magyar fogyasztó milyen dekorációs termékeket keres, hanem azzal kapcsolatban is, hogy hogyan tudjuk arra ösztönözni gyártó partnereinket, hogy betartsák a magas minőségi követelményeinket.

Karácsonyi termékeink kapcsán két alkalommal végzünk minőség-ellenőrzési tesztelést: elsőként közvetlenül a gyártás helyszínén, majd később a saját telephelyünkön, a termékek beérkezésekor. És nem csak a legelső szállítmányt teszteljük, hanem az összes továbbit is. Ha pedig valamelyik termékünk mégiscsak hibásnak bizonyul, akkor azt természetesen cseréljük, a vonatkozó jogszabályi kötelezettségünk szerint. És magától értetődő az is, hogy az általunk forgalmazott áruk maradéktalanul teljesítik az érvényes érintésvédelmi előírásokat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a karácsonyi dekorációs termékek specialistáinak számítunk a magyar piacon. Épp ezért Ön is bátran megbízhat bennünk, ha otthonába biztonságos, megbízható minőségű ünnepi fényfüzért vagy dekorációt keres.

2019-11-28T13:31:53+01:00